5 Şubat 2016 Cuma

Portağallı Diyetik Plov Resepti

Portaqallı pulov
Tərkibi.
2 su stəkanı baldo düyü,
2.5 su stəkanı su,
1 su stəkanı təzə portağal suyu,
2 xörək qaşığı iri rəndələnmiş portağal qabığı,
1 çay stəkanı quru üzüm,
40 q kərə yağ,
Duz.

Hazırlanması.
İlk öncə, düyünü duzlu qaynar suda 30 dəqiqə gözlədirik. Sonra, süzüb bir neçə dəfə yuyuruq və süzürük. Sonra da, quru üzümləri yuyub süzürük.

Növbədə isə kərə yağını əridirik və düyü əlavə edib qovururuq. Sonra isə,portağal suyu, su, üzüm və duz əlavə edib qazanının qapağını bağlayırıq. Düyülər suyunu çəkənə qədər zəif odda bişirməyə davam edirik. Daha sonra, portağal qabığını əlavə edib qarışdırır və ocaqdan götürüb, üstünü kağız dəsma ilə örtürük. Bu proses 10 dəqiqə davam edəcəkdir. Reseptimiz hazırdır. Süfrəyə isti halda verməyiniz məsləhətdir. Resept 4 nəfər üçün nizirdi tutulmuşdur. Nuş Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder