Yemek Sergisi
Reseptlər və Mətbəx Dizaynı
Home » , , » Qapalı Lahmacun Resepti

Qapalı Lahmacun Resepti

Written By Unknown on 10 Şubat 2016 Çarşamba | 07:51

Xəmirin tərkibi.
500 qr. un,
1 yemək qaşığı quru maya,
1.5 su stəkanı  su,
Duz,
İçlik Üçün Ədviyyatlar.
500 qr. qiymə,
2 ədəd soğan,
2 ədəd dənəcikləri çıxarılmış pomidor,
Yarım dəstə cəfəri,
1 xörək qaşığı bibər tomatı,
Duz, İstiot və Zeytun Yağı.
Üzəri Üçün Yumurta Sarısı.

Xəmirin Hazırlanması.
Əvvəlcə mayanı ilıq su olan stəkanda əridirik. Sonra unu geniş bir qaba töküb, maya və duzu əlavə edərək ələ yapışmayan xəmir əldə edilənə qədər yoğururuq. Xəmirin üzərini qapayaraq qabarması üçün təxminən 1 saat otaq temperatorunda gözlədirik.
İçliyin Hazırlanması Üçün.
İlk əvvəl soğanı incə-incə doğrayaraq, duru yağda qovururuq. Daha sonra qovrulmuş soğanların üzərinə qiymə və tomatı da əlavə edərək qovurmağa davam edirik. Bir tur çevirdikdən sonra, pomidor, duz və istiotu da əlavə edirik. Qarışımımız qovrulmağa davam edərkən biz cəfərini incə-incə doğrayaraq qovrulan qarışımımızın üzərinə tökür və ocaqdan götürürük. Daha sonra qiyməmizi boşqab böyüklüyündə yaydığımız xəmirin ortasına qədərincə qoyaraq, qapayırıq.
Hazırlanması.

Ən sonda isə, içərsində qarışımımız olan xəmirin üzərinə yumurta sarısını sürtərək 180 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyuruq. Bişməsi 30-35 dəqiqə vaxtınızı alacaq. 
(Video Resept Üçün Aşağıdakı Linkə Keçin).

Video Resept.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder