Tərkibi.
2 su
stəanı qırmızı mərci,
2 su
stəkanı incə bulgur,
4-5 ədəd
göy soğan,
4 ədəd
təzə sarımsaq,
1 ədəd ortaboy soğan,
1 ədəd ortaboy soğan,
1 yemə
qaşığı bibər tomatı,
1 yemək
qaşığı pomidor tomatı,
Duz,
1 çay
qaşığı istiot,
Bir qədər
qırmızı istiot,
1 dəstə
cəfəri,
1 su
stəkanı zeytun və ya duru yağ.
Hazırlanması.
Mrci bol su ilə yuyulub qazana əlavə edilir və üzərinə
3-4 barmağı aşacaq qədər su əlavə olunur və qaynadılır. Qaynadıqda, üzərinə çıxan köpüklər alınır və yenidən bişirməyə davam edilir. Bişməyə az qalmış tomat əlavə
edilir, tam horra halına gəldikdə isə, ocaqdan alınır. Küftəni yoğurmaq üçün
bir uyğun qaba bulqur qoyulur və üzərinə mərcimək əlavə edilir. 10 dəqiqə
gözlənilir.Daha sonra, duz, nazik-nazik doğranmış göy soğan,
istiot, sarımsaq əlavə edilir. Mərci bulqurla tam olaraq qarışanadək yoğrulur.
Bulquru mərciyə yedirənə qədər yoğurmağa dava edin. Sonra, incə doğranmış
cəfəri üzərinə töülür, yağ və doğradığımız soğanı da əlavə edirik. Bundan
sonra, bir çay qaşığı qırmızı istiot da vurularaq yoörlumağa davam edilir. Ən
sonda isə, əl suya batırılaraq küftə hazırlanır. Üzərinə uygun ədviyyatlar vurularaq süfrəyə verilir.Nuş Olsun......
(Video Resept Üçün Aşağıdakı Linkə Keçin).
Video Resept.
0 yorum :
Yorum Gönder