Tərkibi.
Üç
ədəd yumurta,
250
qram şəkər tozu,
200
qram marqarin,
1 çimdik
duz,
2 stəkan un,
1 çay
qaşığı qabartma tozu.
İçlik üçün.
1-2 banka qaynadılmış qatılaşdırılmış süd,
Qoz ləpəsi (istəyə görə).
Hazırlanması.
Hazırlamaq üçün əvvəlcə yumurtaları şəkər tozu ilə çalırıq
və marqarinləri əridib, otaq temperaturunda soyuduruq. Sonra soyutduğunuz
marqarini yumurtalı, şəkərli qarışığa əlavə edirik. Daha sonra, marqarin,
yumurta və qoz qarışığına duz, un, qabartma tozu əlavə edib, yaxşıca
qarışdırıq. Bu əməliyyatdan sonra xəmirimiz hazır olacaqdır.
Sonra isə, xəmirimizi soyuducuya qoyaraq gözlədirik və
qoz peçenyesi qəlibinin hər iki tərəfinin içərisini bitki yağı ilə
yağlayıb, Xəmiri soyuducudan çıxardırıq. Təxminən xəmirdən qoz qəlibindəki
yuvacıqların içinə yerləşəcək qədər (çay qaşığı qədər) hissələr qoparıb
yuvacıqları doldururuq. Doldurduğumuz formanın (yuvacıqlar olan qoz qəlibi)
qapağını bağlayıb bişiririk. Bişməsi 2-3 dəqiqə vaxt alacaqdır. Daha
sonra,içliyi hazırlayırıq. Bunun üçün qatılaşdırılmış süd hazırlayırıq. Əvvəlcə
qatılaşdırılmış südü qaynadırıq və qoz ləpəsini əzirik. Sonra, qatılaşdırılmış
südlə qozu qarışdırırıq və qəliblərlə hazırlanmış peçenyənin içinə doldururuq.
İçi doldurulmuş qoz peçenyəlrinin üzərini digər qoz peçenyəsi ilə qapayırıq. Qəlibdən
kənarları səliqəsiz çıxmış qozarın kənarlarını səliqəli şkildə kəsməyiniz
peçenyəmizə estetik gözəllik verəcəkdir. Qoz peçenyəmiz hazırdır. Nuş Olsun.....
0 yorum :
Yorum Gönder