Yemek Sergisi
Reseptlər və Mətbəx Dizaynı
Home » , » Kişmişli Bulka Resepti

Kişmişli Bulka Resepti

Written By Unknown on 27 Ocak 2016 Çarşamba | 03:02

Tərkibi.  

500 ml süd,
150 qr. şəkər tozu,
100 qr. kərə yağı,
150 qram ağ yaxud da qara kişmiş,
2 çay qaşığı toz-maya,
6 stəkandan bir qədər az un,
Bir çimdik duz,
1 yumurta və 2-ci yumurtanın ağı,(yumurtalardan digərinin sarısını bulkaların üstü üçün ayırırıq).

 Hazırlanması. 
Südü ilıq şəkildə isidirik.  Sonra, üzərinə şəkər tozunu əlavə edib qarışdırıq və toz mayanı da əlavə edərək qarışdırmağa davam edirik. Kərə yağını əridib soyuması üçün gözlədirik. Kişmişi yuyub suyunu süzür və ləyənə 4 stəkan un ələyirik. Duz, mayaşəkər qarışımlı süd, əridilmiş yağ və yumurtaları da əlavə edib qarışdırırıq. Üzərinə qalan unu da hissə-hissə əlavə edib xəmir yoğururuq.


Daha sonra, kişmişi da əlavə edib yoğurmağa davam edirik. Sonra isə, yoğurduğumuz xəmiri içərsinə yağ gəzdirdiyimiz ləyənin içinə qoyaraq qabarması üçün gözləyirik. Bu təxminən 2 saata yaxın vaxtınızı alacaq. Daha sonra xəmirdən balaca kündələr kəsərək  perqament kağız sərilmiş ya da yağlanmış ləyənə düzürük. Sonra kündələrin üzərini örtərək 25-30 dəqiqə gözləyirik.


Növbədə işimiz isə, ikinci yumurtamızın sarısını bir-iki çay qaşığı südlə qarışdıraraq kündələrin üzərinə çəkməkdir. Sobanı 190 dərəcədə qızdıraraq, bulkanı üzəri qızaranadək bişiririk. Bu 20-25 dəqiqə vaxt alacaqdır. Reseptimizdən təxminən 15-18 kündə çıxacaqdır.Nuş Olsun.....

(Video Resept Üçün Aşağıdakı Linkə Keçin).

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder