Tərkibi.
1
poket Marqarin yağ,
1
stəkan dudra şəkər,
1
stəkan nişasta,
1
çay stəkanı duru yağ,
1/2
poket qabartma tozu,
Aldığı
qədər un,
Üzəri üçün.
Pudra
Şəkər,
Meşə
meyvəli sos yaxud da mürəbbə, cem (hazır meyvə soslarından da istəfadə edə bilərsiniz).
Hazırlanması.
Marqarin,
nişasta, pudra şəkər, duru yağ və qabartma tozunu birlikdə bir qabın içində
qarışdırırıq. Sonra unu yavaş-yavaş əlavə edərək uyğun hal alana qədər (ələ
yapışmayan və yumuşaq) yoğururuq. Xəmirimiz
yumuşaq hal aldıqdan sonra, 15-20 dəqiqə qədər soyuducuda gözlədirik.Daha sonra
xəmirimizdən parçalar qopararaq təxminən qoz böyüklüyündə kündələr düzəldirik.
Sonra, kündələrimizi soba sinisinə düzür və üzərinə şəkildəki kimi yarıqlar çəkirik.
Daha sonra kündələri 180 dərəcə qızdırılmış sobaya daxil edir və üzəri çox az
hiss ediləcək qədər qızaranadək bişiririk.
Sobadan
aldıqdan sonra, kökələrimizin üzərində açdığımız yarıqlara meyvəli sos, mürəbbə
v.s. əlavə edərək süfrəyə veririk. Nuş Olsun......
0 yorum :
Yorum Gönder