Tərkibi:
1 kq quşbaşı doğranmış toyuq döşü,
2 ədəd quru soğan,
200 q göbələk,
4-5 ədəd yaşıl bibər,
2 ədəd pomidor,
1 yemək qaşığı pomidor tomatı,
2 çay qaşığı istiot,
2 çay qaşığı kəklik otu,
2 çay qaşığı qırmızı pul bibər,
150 qr. holland pendiri,
Yetərli qədər duz,
1 çay stəkanı duru yağ.
1 kq quşbaşı doğranmış toyuq döşü,
2 ədəd quru soğan,
200 q göbələk,
4-5 ədəd yaşıl bibər,
2 ədəd pomidor,
1 yemək qaşığı pomidor tomatı,
2 çay qaşığı istiot,
2 çay qaşığı kəklik otu,
2 çay qaşığı qırmızı pul bibər,
150 qr. holland pendiri,
Yetərli qədər duz,
1 çay stəkanı duru yağ.
Hazırlanması.
İlk öncə, teflon bir tavaya yağ alıb isidirik. Üzərinə toyuq ətini əlavə
edərək , ətlər suyunu çəkənə qədər qovurun. 2 ədəd quru soğanın qabığını
soyaraq incə-incə doğrayıb qovrulmaqda olan ətlərin üzərinə əlavə edərək
qızarana qədər qovurmağa davam edirik. Dha sonra, göbələkləri yuyub onu da ətin
üzərinə əlavə edib, qovururuq. Yaşıl bibərləri
təmizləyib incə-incə, pomidorların qabıqlarını soyub kub şəklində doğrayırıq. Ətin
üzərinə əlavə edərək bir neçə dəqiqə qovurmağa davam edirik. Sonra tomat,1 su
stəkanı qədər qaynar su və ədviyyatları, duzu da əlavə edərək 5-6 dəqiqə
qaynadırıq. Daha sonra bişən toyuq ətlərini ocaqdan alaraq uyğun bir soba
qabına boşaldırıq. Üzərinə holand pendiri əlavə edərək əvvəlcədən 180 dərəcə
qızdırılmış sobada qızarana qədər bişirərək isti halda servis edirik. Reseptin
hazırlanması 40-50 dəqiqə vaxt alacaq və 4-5 nəfər üçün nəzərdə tutulmuşdur.
Yemek Sergisi (Video Resept Üçün Bu Linkə Keçin).
0 yorum :
Yorum Gönder