Yemek Sergisi
Reseptlər və Mətbəx Dizaynı
Home » , » Kəsmikli Piroq Resepti

Kəsmikli Piroq Resepti

Written By Unknown on 13 Şubat 2016 Cumartesi | 05:22

Tərkibi (xəmir).
100-120 qram un,
1 ədəd yumurta,
50 qr. şəkər tozu,
50  qram yumuşaldılmış şəkər tozu.

Tərkibi (krem).
200 qram kəsmik,
1 ədəd yumurta,
1.5 x.q. xama,
1.5 x.q şəkər tozu,
1 x.q qarğıdalı nişastası,
1 ç.q vanilli şəkər,
Meyvə (təzə və yaxud da konservləşdirilmiş hər hansı bir meyvə istifadə edə bilərsiniz).

Hazırlanması.
Yağı ağaranadək şəkər tozu ilə çalıb, daha sonra yumurtaları da əlavə edərək çalmağa davam edirik. Sonra ələnmiş onu əlavə edərək xəmir toğuru və xəmiri qida kağızına bükərək soyuducuda 1 saata qədər saxlayırıq.

Daha sonra, kəsmiyi ələkdən keçirib, mikserin (elektrikli mətbəx qarışdırıcısı) zəyif sürətiylə xama, yumurta, vanilli şəkər və nişastanı da əlavə edərək qarışdırırıq. Daha sonra xəmirimizi soba qabına yayaraq, üzərinə krem sürtərək meyvələri də düzürük. 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada reseptimizi 30-40 dəqiqə, piroqun üzəri bərkiyənədək bişiririk. Nuş Olsun....
(Video Resept Üçün Aşağıdakı Linkə Keçin).
Video Resept. 

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder