Tərkibi (xəmir).
100-120
qram un,
1 ədəd
yumurta,
50 qr.
şəkər tozu,
50 qram yumuşaldılmış şəkər tozu.
Tərkibi (krem).
200 qram
kəsmik,
1 ədəd
yumurta,
1.5 x.q.
xama,
1.5 x.q
şəkər tozu,
1 x.q
qarğıdalı nişastası,
1 ç.q
vanilli şəkər,
Meyvə
(təzə və yaxud da konservləşdirilmiş hər hansı bir meyvə istifadə edə
bilərsiniz).
Hazırlanması.
Yağı
ağaranadək şəkər tozu ilə çalıb, daha sonra yumurtaları da əlavə edərək çalmağa
davam edirik. Sonra ələnmiş onu əlavə edərək xəmir toğuru və xəmiri qida
kağızına bükərək soyuducuda 1 saata qədər saxlayırıq.
Daha
sonra, kəsmiyi ələkdən keçirib, mikserin (elektrikli mətbəx qarışdırıcısı)
zəyif sürətiylə xama, yumurta, vanilli şəkər və nişastanı da əlavə edərək
qarışdırırıq. Daha sonra xəmirimizi soba qabına yayaraq, üzərinə krem sürtərək
meyvələri də düzürük. 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada reseptimizi 30-40
dəqiqə, piroqun üzəri bərkiyənədək bişiririk. Nuş Olsun....
(Video Resept Üçün Aşağıdakı Linkə Keçin).
Video Resept.
0 yorum :
Yorum Gönder