Xəmiri Üçün.
3 stəkan un,
250 qr. marqarin,
1 çay qaşığı sirkə ilə
öldürülmüş soda,
yarım stəkan şəkər tozu,
3 yumurta sarısı.
Piroq Kremi.
200 qr. xama,
500 qr. kəsmik,
Yarım stəkan şəkər tozu və
3 yumurta ağı, (birlikdə
çalınır).
Hazırlanması.
İlk əvvəl uyğun bir qaba
un və rəndədən keçirilmiş marqarin yağı əlavə edilir, qarışdırılır. Sonra isə
qarışımımıza şəkər, soda və yumurta sarısı da əlavə edilərək qarışdırılmağa
davam edilir.
Sonra isə ayrı ayrılıqda
kəsmik və xama, yumurtanın ağı ilə isə şəkər tozu çalınaraq qarışımımıza əlavə
edilir. Daha sonra isə soba qabının içi yağlanaraq, ilk əvvəl xəmirin bir hissəsi
və onun üzərinə krem tökülür. Sonra da xəmirin qalan hissəsini kremin üzərinə əlavə
edirik. Reseptimiz 30-40 dəqiqə qədər bişirilir.
Yemek Sergisi
0 yorum :
Yorum Gönder