Tərkibi:
Su – 500 ml (2 stəkan).
Cəfəri – 1 dəstə.
Mixək – 2 diş.
Yağ – 75 ml (5 xörək qaşığı).
Balıq ( dilimlənmiş) – 1 kq.
Baş soğan (xırda doğranmış) – 300 qr.
Pomidor ( doğranmış) – 300 qr.
Limon suyu – 2,5 xörək qaşığı.
Duz – zövqə görə.
İstiot zövqə görə
Su – 500 ml (2 stəkan).
Cəfəri – 1 dəstə.
Mixək – 2 diş.
Yağ – 75 ml (5 xörək qaşığı).
Balıq ( dilimlənmiş) – 1 kq.
Baş soğan (xırda doğranmış) – 300 qr.
Pomidor ( doğranmış) – 300 qr.
Limon suyu – 2,5 xörək qaşığı.
Duz – zövqə görə.
İstiot zövqə görə
Hazırlanması.
Fırın 170 dərəcəyə qədər qızıdırılır. Bir qabda cəfəri və mixək 2 stəkan
suyla, suyun yarısı qalana qədər qaynadılıb süzülür, yağ əlavə edilib,
qarışdırılır. Balıq dilimləri bir tavaya düzülür, doğranmış soğan və pomidorlar
balıöın üzərinə tökülür. Cəfəri yağ qatışığı balıq dilimlərinin üzərinə gəzdirilir,
duz, istiot vurulur
və limon suyu tökülür. Balıq fırında 10-12 dəqiqə bişirilir. Ümumi olaraq yeməyimizin
hazırlanma vaxtı 40-50 dəqiqə vaxt alacaqdır və resept 4-6 nəfər üçün nəzərdə
tutulmuşdur.
Yemek Sergisi (Video Resept Üçün Bu Linkə Keçin).
0 yorum :
Yorum Gönder