Yemek Sergisi
Reseptlər və Mətbəx Dizaynı
Home » , » Toyuq Budu Dolamsı Resepti

Toyuq Budu Dolamsı Resepti

Written By Unknown on 30 Ocak 2016 Cumartesi | 11:05

Toyuq budu
Tərkibi.
4 ədəd iri toyuq budu,
1 yemək qaşığı xardal,
3 ədəd göbələk,
1 ədəd kök,
4 dilim holland pendiri,
Yarim fincan duru yağ,
1 su stəkanı ilıq su.

Hazırlanması.
İlk öncə, toyuq budarının sümüklərini çıxarırıq. Budları əzib incələşdiririk.  Daha sonra üzərinə bir qaşıq xardal sürtürük. Daha sonra göbələkləri əzmədən doğrayırıq və köklərin qabığını soyaraq dilimləyirik. Sonra hazırladığımız göbələk və kökləri budların içinə doldururuq və holland pendirini də üzərinə töküb rulon şəklində bükürük. Toyuq budları bişərkən açılmaması üçün bir kürdanla (diş çöpü) ilə bağlayırıq. Sonra zeytun yağını altı aynmayan tavanın içinə əlavə edərək qızdırırıq və budları da yağın içinə əlavə edərək hər iki üzünü qızaranadək bişiririk.

Sonra isə, qızarmış toyuqları fərqli bir qazana yığaraq, üzərinə bir stəkan su əlavə edərək, vam odda toyuqlar və iç ərzaqlar da bişənədək bişirməyə davam edirik. Qazandakı su tamamən quruduqdan sonra reseptimiz hazır olacaqdır.

(Video Resept Üçün Aşağıdakı Linkə Keçin) .

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder