Yemek Sergisi
Reseptlər və Mətbəx Dizaynı
Home » , » Ləvəngi Resepti (toyuq)

Ləvəngi Resepti (toyuq)

Written By Unknown on 29 Ocak 2016 Cuma | 03:15

Tərkibi.
Bir ədəd bütöv toyuq,
150-200 qr. qoz ləpəsi,
4-5 ədəd ortaboy soğan,
30 qr. alça ya da nar turşusu,
Duz, istiot.



Hazırlanması.
Əvvəlcə təmizlənmiş soğanı sürtgəcdən ya da ət maşınından keçirərək, tənziflə suyunu sıxırıq. Daha sonra ət maşınından keçrililmiş qoz ləpəsini və digər ədviyyatları soğanla qataraq ləvəngi qiyməsini hazırlayırıq.
Sonra isə yuyub təmizlədiyimiz toyuğun üzərini duz və istiotla istiotlayaraq, nar ya da alça turşusu ilə də içini və üzərini turşulayırıq.
Növbədə isə hazırladığımız ləvəngi qiyməsini içərsini boşaltdığımız toyuğun içinə doldurmaqdır. Sonra isə doldurduğumuz toyuğu sobaya qoyaraq iki üzü də qızaranadək gzləyirik. Bişdikdən sonra uyğun gördüyünüz ədviyyatla bəzəyərək süfrəyə verə bilərsiniz. Nuş Olsun......

(Video Resept Üçün Aşağıdakı Linkə Keçin).

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder