Tərkibi
500
qr. gülkələmi,
100
qr. kərə yağı,
5
yumurta,
4
xörək qaşığı un,
400
ml. süd,
Duz,
Hind
qozu- zövqə görə.
Hazırlanması.
İlk
öncə gülkələmini yuyuruq və budaqlarını ayıraraq, duzlu suda 7-8 dəqiqə
bişiririk. Sonra suyunu süzüb, gülkələmini bağlı qazanda saxlayırıq.
Sous üçün.
Bir
başqa qazana kərə yağını əlavə edib əridir və un ilə bir birinə qarışanadək
qarışdırırıq. Sonra südü qızdırıb, unlu qarışıma əlavə edərək çalırıq. Daha
sonra vam odda sous qatılaşanadək 10-15 qədidə bişiririk. Sonra isə bir az duz,
bir çimdik üyüdülmüş hind qozu da əlavə edərək ocaqdan alır və soyuduruq. Daha
sonra yumurta sarılarısnı da əlavə edərək qarışdırırıq və bunun ardınca da
yumurtanın ağını duzla yaxşı qarışdıraraq sousa tökürük. Daha sonra isə, sousun
yarısını qazandakı gülkələminin üzərinə əlavə edirirk.
Sonra,
sini qabı bitki yağı ilə yağlayaraq, gülkələmini içinə düzür və sousun qalanını
da sinidəki gülkələminin üzərinə bərabər qaydada yayırıq. Sinini 180 dərəcə
qızdırılmış sobaya daxil edərək, 30-35 dəqiqə bişiririk. Sobadan aldıqdan
sonra, soyudur və süfrəyə veririk. Nuş Olsun......
(Video Resept Üçün Aşağıdakı Linkə Keçin).
Video Resept
0 yorum :
Yorum Gönder