Portaqallı pulov
Tərkibi.
2 su stəkanı baldo düyü,
2.5 su stəkanı su,
1 su stəkanı təzə portağal suyu,
2 xörək qaşığı iri rəndələnmiş portağal qabığı,
1 çay stəkanı quru üzüm,
40 q kərə yağ,
Duz.
Hazırlanması.
İlk öncə, düyünü duzlu qaynar suda 30 dəqiqə gözlədirik. Sonra, süzüb bir
neçə dəfə yuyuruq və süzürük. Sonra da, quru üzümləri yuyub süzürük.
Növbədə isə kərə yağını əridirik və düyü əlavə edib qovururuq. Sonra isə,portağal
suyu, su, üzüm və duz əlavə edib qazanının qapağını bağlayırıq. Düyülər suyunu
çəkənə qədər zəif odda bişirməyə davam edirik. Daha sonra, portağal qabığını əlavə
edib qarışdırır və ocaqdan götürüb, üstünü kağız dəsma ilə örtürük. Bu proses
10 dəqiqə davam edəcəkdir. Reseptimiz hazırdır. Süfrəyə isti halda verməyiniz məsləhətdir.
Resept 4 nəfər üçün nizirdi tutulmuşdur. Nuş Olsun....
0 yorum :
Yorum Gönder