Tərkibi
1kq
un,
3st
şəkər tozu,
1 çimdik duz,
2 stəkan yarım süd,
4 ədəd yumurta,
4 paket qabartma tozu,
2 paket vanil,
Yarım st duru yağ,
250 qram şəkər pudrası.
Hazırlanması
1stəkan yarım un üzərinə 3 st şəkər tozu və
duz əlavə edib qarışdırılır.Südü qaynadıb soyutduqdan sonra qarışığın üzərinə
tökülür mikserlə çalınır.2 ədəd yumurtanı bütöv, 2 ədəd yumurtanın isə sarısı əlavə
edilir, 2 yumurtanın ağı isə, soyuducuya qoyulur.Duru yağ əlavə olunur.Qabartma
tozu, vanil və unun qalan hissəsi əlavə edilib yaxşıca qarışdırılır.Əgər xəmir ələ
yapışarsa lazım olan qədər un əlavə etmək lazımdır ki, ələ yapışmasın.Alınan xəmir
4 hissəyə bölünüb barmaq qalınlığında yayılır.Müxtəlif forma verici və yaxudda
stəkanla kəsilir, yağlanmış falqa kağızı yerləşdirilmiş qaba düzüb 180 dərəcə
qızdırılmış sobaya düzülür.15-20 dəqiqəyə hazır olur.Təxmini 70-80 pryanik
alınacaqdır. Soyuducudan yumurtanın ağı götürülür,üzərinə şəkər pudrası əlavə
edilib tam ağarana kimi mikserlə çalınır.Bişmiş pryaniklər sobadan çıxarılan şəkildə
isti-isti kist ilə qarışıq üzünə çəkilir, soyumağa qoyulur. Nuş Olsun.....
0 yorum :
Yorum Gönder