Yemek Sergisi
Reseptlər və Mətbəx Dizaynı
Home » , » Pryannik Resepti

Pryannik Resepti

Written By Unknown on 7 Şubat 2016 Pazar | 03:47

Tərkibi
1kq un,
3st şəkər tozu,
1 çimdik duz,
2 stəkan yarım süd,
4 ədəd yumurta,
4 paket qabartma tozu,
2 paket vanil,
Yarım st duru yağ,
250 qram şəkər pudrası.


Hazırlanması


1stəkan yarım un üzərinə 3 st şəkər tozu və duz əlavə edib qarışdırılır.Südü qaynadıb soyutduqdan sonra qarışığın üzərinə tökülür mikserlə çalınır.2 ədəd yumurtanı bütöv, 2 ədəd yumurtanın isə sarısı əlavə edilir, 2 yumurtanın ağı isə, soyuducuya qoyulur.Duru yağ əlavə olunur.Qabartma tozu, vanil və unun qalan hissəsi əlavə edilib yaxşıca qarışdırılır.Əgər xəmir ələ yapışarsa lazım olan qədər un əlavə etmək lazımdır ki, ələ yapışmasın.Alınan xəmir 4 hissəyə bölünüb barmaq qalınlığında yayılır.Müxtəlif forma verici və yaxudda stəkanla kəsilir, yağlanmış falqa kağızı yerləşdirilmiş qaba düzüb 180 dərəcə qızdırılmış sobaya düzülür.15-20 dəqiqəyə hazır olur.Təxmini 70-80 pryanik alınacaqdır. Soyuducudan yumurtanın ağı götürülür,üzərinə şəkər pudrası əlavə edilib tam ağarana kimi mikserlə çalınır.Bişmiş pryaniklər sobadan çıxarılan şəkildə isti-isti kist ilə qarışıq üzünə çəkilir, soyumağa qoyulur. Nuş Olsun.....

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder